odległosc punktu
malaaa: jak znaleźć na osi OX punkt równo odległy od prostych y=5−x i y=7x+7
bardzo prosze o pomoc. przekształacam to na funkcje ogolną i nie wiem co dalej.
7 gru 21:25
Bizon:

... teraz już chyba jasne −
7 gru 21:36
krystek: Wątpie , oblicz m zerowe i gdzie sie znajduje ten niebieski punkt ,który zaznaczył Bizon
7 gru 21:38
Bizon: trochę bez skali ....ale ....
7 gru 21:39
Aga: Punkt leżący na osi OX P(x;0)
Znajdź odległość tego punktu od jednej i od drugiej prostej. Te odległości muszą być równe.
1) x+y−5=0
2)7x−y+7=0
d
2=
d
1=d
2
7 gru 21:42
Aga:
| | 3 | |
Są dwa punkty (−16,0) i |
| ,0) |
| | 2 | |
8 gru 07:42