matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
Mariolcia :):
Pomożecie ? prosze
Mógłby mi ktos wykonać te zadania ? Zapisz wzór funkcji w postaci kanonicznej a) f(x)= −6x+5 _____ 2x−3 b) f(x) =x+4 ____ 2x+5 c) f(x)= −x+6 ____ −3x+2 d) f(x)= 2x+3 _____ 3x−1
7 gru 21:13
Bizon:
a)
−(6x−9)−4
−2
f(x)=
=
−3
2x−3
x−1,5
... pozostałe zrób już sama −
7 gru 21:27
Mariolcia :):
dzieki
7 gru 21:41