GRANICA Z DEF. HEINEGO
Aneta...: Bardzo proszę o pomoc. Nie wiem jak rozwiązac to zadanie

lim(x
2−2x+7)=7
x→2
7 gru 21:07
Aneta...: A polecenie jest następujące:
Korzystając z def. Heinego granicy funkcji uzasadnij,że:
7 gru 21:09
Aneta...: Wie ktoś jak to rozwiązac

7 gru 21:16
ZKS:
lim
n → ∞ x
n = x
o
| | 2n | |
limn → ∞ xn = 2 ⇒ xn = |
| |
| | n | |
lim
n → ∞ f(x
n) = g
| | 4n2 | | 4n | |
limn → ∞ |
| − |
| + 7 = 7 |
| | n2 | | n | |
4 − 4 + 7 = 7
7 = 7
Tylko nie wiem czy na pewno to jest dobrze.
7 gru 21:34