Funkcja wymierna
madziaa: Proszę o pomoc w rozwiązaniu

z góry dziękuję

Wyznacz dziedzinę i miejsca zerowe. Zapisz wyrażenie w najprostszej postaci;
| | x4−13x2+36 | |
b) y= |
| |
| | x3+2x2+x | |
7 gru 20:52
madzzzia6:
Wyznacz dziedzinę i miejsca zerowe. Zapisz wyrażenie w najprostszej postaci;
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu! Z góry wielkie dzięki
8 gru 12:01
sushi_ gg6397228:
dziedzina= R\ {miejsca zerowe w mianowniku} a,b) wyciagnac "x" przed nawias , Δ
m zerowe: licznik============0 a) Δ b) x2=t i dalej Δ
8 gru 12:13