x
xxx: ile to jest 5
100+5
100+ 5
100 + 5
100+ 5
100 
?
w odpowiedziach wynosi 5
101 ale skąd to się wziłeo, jaki wzór
7 gru 20:29
krystek: 5100*(1+1+1+1+1)=...
7 gru 20:31
xxx: ale dlaczego tak? jak mam to zapisać
7 gru 20:32
krystek: iLE MASZ W NAWIASIE?
7 gru 20:35
Eta:

+

+

+

+

= 5*

czyli w Twoim przykładzie = 5*5
100= 5
1*5
100= 5
1+100= 5
101
Jabłka możesz zjeść
7 gru 20:38
xxx: 5
100 * 5 = 5
101
ale skąd wziąłeś te 5
100 *(1+1+1+1+1), po prostu z głowy, czy jakiś wzór

?
7 gru 20:40
krystek: @Eta ale ogryzki zostaną .Swego czasu ,uczeń tak mi odpowiedział i uśmialiśmy sie wszyscy.
7 gru 20:41
xxx: a dobra już wiem
7 gru 20:41
krystek: xxx a o wyłaczaniu wspólnego czynnika przed nawias wiadomo Tobie
Popatrz na wskazówke Ety
7 gru 20:43