matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
-x^2+25x-p^2+3>0
lucaS.:
Dla jakiej wartosci parametru p rozwiązaniem nierównosci jest przedział (2,23) −x
2
+25x−p
2
+3>0
7 gru 20:04
ZKS:
x
1
= 2 x
2
= 23 Z wzorów Viete'a:
c
x
1
x
2
=
a
46 = p
2
− 3 p
2
− 49 = 0 ⇒ p = ±7
8 gru 00:38