matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy :)
Carolina7777:
Narysuj siatkę stożka o promieniu podstawy długości r=2cm i wysokości długości h=4cm. Prosze o pomoc bo nie wiem jak to obliczyć
7 gru 19:59
dero2005:
r = 2 cm h = 4 cm l =
√
h
2
+ r
2
= 2
√
5
cm rys po prawej stronie
α
*2πl = 2πr
360
α*l = 360*r
360*r
α =
= 72
√
5
≈ 161
o
l
7 gru 20:19
chuuj:
αβγγγγδδ
11 mar 15:42