stereometria
glupol: Mamy sześcian o krawędzi a oraz mamy obliczyć cosinus kąta β między przekątnymi sześcianu.
mi wyszło że to −
13 a powinno wyjść
13..
kto powie gdzie mam błąd
7 gru 19:14
glupol: gdy przy wierzcholku c jest kat B to wyszlo mi ze BA i BC ma pierwiastek z 3 przez 2 a
a odcinek AC ma pierwiastek z 2 a
7 gru 19:18
glupol: pomoże ktoś?
7 gru 19:39
dero2005:

D = a
√3
a
2 = x
2 + x
2 − 2x*x*cosβ
2x
2cosβ − 2x
2 + a
2 = 0
| | a2 | |
2x2cosβ = 2x2 − a2 = 32a2 − a2 = |
|
|
| | 2 | |
7 gru 20:36
Zabka11: Macie jakies zadania z graniastoslupami szesciokatnymi badz pieciokatnymi? takie na obliczanie
objetosci, przekatnej pola podstawy, funkcji tryg... potrzebuje do nauki na spr...
7 gru 20:42