bardzo prosze o pomoc
dudusiek11: Rozwiąż rtównania:
a) 4x−8
____ = −2
4−2x
b) 2x+3
____ = 0
x2−5
c) x+2 2x−5 4
___ + ____ = __
x x−4 x62
7 gru 18:55
czekolada:
sprowadzasz do wspolnego mianownika i wyliczasz
7 gru 19:00
czekolada: +2 oczywiscie
7 gru 19:00
krystek: /(4−2x) załx≠...?
7 gru 19:01
Tomasz: Pierwsze na krzyz, drugie licznik ma się równać 0 a mianownik nie. 3 dodac liczby z lewej
strony i na krzyz uwzgledniajac ze lmianowniki nie moga rownac sie zero.
7 gru 19:19
dudusiek11: prosze o dokladniejsze obliczenia bo nic z tego nie rozumiem
7 gru 20:01