matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo prosze o pomoc
dudusiek11:
Dla prawdopodobieństwP(Aprim)=2/3, P(B)=1/2, P(A∩B)=1/6. Oblicz P(A∪B)
7 gru 18:41
M:
27 lut 18:42
Janek191:
2
2
1
P( A ' ) =
to P( A ) = 1 −
=
3
3
3
1
1
P( B ) =
P( A n B ) =
2
6
więc
1
1
1
2
P( A u B ) = P( A ) + P( B) − P ( A n B) =
+
−
=
3
2
6
3
28 lut 00:41