trygonometria
Piotr: trygonometria− tożsamości:
pokaż, że
sinx + cosx = −1
7 gru 14:48
sushi_ gg6397228:
to nie jest prawda
7 gru 14:52
Piotr: takie równanie otrzymaliśmy do zrobienia do domu, najwyraźniej wykładowca żle musiał przepisać
z ksiązki
7 gru 14:55
sushi_ gg6397228:
trzeba zmienic polecenie
7 gru 14:57
Piotr: jak powinno brzmiec to polecenie ?
7 gru 14:59
sushi_ gg6397228:
oblicz
7 gru 14:59
sushi_ gg6397228:
sin, cos
I cw +, +
II cwiartka +, −
III cwiartka −, − tutaj bedziemy rozpatrywac
IV cwiartka −, +
plus opcja sinus = −1 a cosinus =0 + sinus= 0 a cosinus = −1
teraz wyrazenie mozesz podniesc do kwadratu + wzorek sin 2y= 2 sin y * cos y
7 gru 15:02
Paweł: dziękuję sushi
7 gru 15:11