Ekstrema
Karolina: Wyznacz przedziały monotoniczności oraz
ekstrema funkcji
X3
f(x) =−−−−−−−−−−−− =
(x+2)2
7 gru 13:06
sushi_ gg6397228:
policz pochodna
7 gru 13:17
Karolina: X2 (X+6)
−−−−−−−−−−−−−
(X+2)3
7 gru 13:25
sushi_ gg6397228:
dziedzina x ≠...
f ' = 0 <===> licznik = 0
7 gru 13:34
Karolina: TO mam policzone, tylko mam problem z tabelka
7 gru 13:38
sushi_ gg6397228:
trzeba dorzucic jeszcze "−2" do tableki i sprawdzac znaki
7 gru 13:41
sushi_ gg6397228:
wiec zapisz jak to liczysz i jak stawiasz znaki
7 gru 13:46