matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy moglby ktos wyjasnic jak to sie rozwiazuje
monka:
dane sa liczby m=3+√5 oraz n=1−2√5 oblicz: m+n n−m
7 gru 12:49
wik:
4 −
√
5
2 +3
√
5
7 gru 12:54
dero2005:
n − m = 1−2
√
5
− (3+
√
5
) = 1−2
√
5
− 3 −
√
5
= − 2 − 3
√
5
7 gru 18:53