funkcji pomocy
ddd: wyznacz miejsce zerowe i zbiór argumentów dla których funkcja f(x)=−2/3+4x przyjmuje wartości
ujemna.podaj współrzędne przecięcia wykresu tej funkcji z osiami układu współrzędnych
bardzo proszę o pomoc
7 gru 08:42
krystek: | | −2 | |
F(x)<0 ⇔ |
| <0⇔ 3x+4>0⇔x>.... |
| | 3+4x | |
Z osią OX gdy y=0
Z osia OY gdy x=0
7 gru 08:46
Bizon:
narysuj sobie tą prostą .... będzie łatwiej −
7 gru 08:47
krystek: A jaka postać ma ta funkcja?Napisz czytelnie!
7 gru 08:49
ddd: tak pisze w zadaniu jak napisałam
7 gru 08:56
krystek: | | −2 | |
czyli y= |
| +4x ? jeżeli tak to liniowa i tak jak napisał Bizon. |
| | 3 | |
a reszta bez zmian.
7 gru 09:02