matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonomentria problem
pawel:
sin2α
= tgα
1+cos2α
prosilbym o pomoc
6 gru 23:13
Godzio:
sin2x = 2sinxcosx 1 + cos2x = 1 + (2cos
2
x − 1) = 2cos
2
x
2sinxcosx
sinx
=
= tgx
2cos
2
x
cosx
6 gru 23:17