matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja odwrotna do y={x}
Kasza:
Proszę o pomoc. funkcja odwrotna do y =
√
x
. wyznaczyłam dziedzinę i co dalej . Z góry dziękuję za pomoc
6 gru 21:21
agniecha:
y=
√
x
/
2
y
2
=x i zamieniasz zmienne ⇒y=x
2
D=R
6 gru 21:28