matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Anna:
W trojkacie prostokatnym wysokosc opuszczona na przeciwprostokatna dzieli ja na odcinki 4cm i 9 c. Oblicz pole tego trojkata.
6 gru 21:10
ICSP:
4 + 9 = 13 h =
√
4*9
=
√
36
= 6 P = 3 * 13 = 39 c.n.u.
6 gru 21:11