matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
opomoc
dorotaaa:
przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym którego pole jest równe √3 objętość tego stożka wynosi
6 gru 19:25
krystek:
1
r podst =
a H =h trójkara równobocznego
2
P przekroju =PΔrównobocznego i liczysz.
6 gru 19:29