matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki niewłaściwe
Gożelka:
a) ∫
x
2+3x
2
b) ∫
dx
x
2
+x+1
6 gru 18:04
gwiazda:
a)t=2+3x
2
dt=6xdx
1
6
dt=xdx wiadomo jak dalej? b)(x+
1
2
)
2
+
3
4
x+
1
2
=
√
3
4
t I potem wychodzi arctan , jak coś pytaj
6 gru 20:38