POMOCYYYY :(( PILNE !!!
bezradny :((: TOŻSAMOŚCI TRYGONOMETRYCZNE:
1. cos2 x+ tg2 x cos 2 x =1
2. cosx + tg2 x cosx = 1/cosx
3. cosxsin2 x + cos3x = cos x
6 gru 16:24
elpe: w 1 zamień tg2 na sin2x\cos2x skróć z cos2x i zostajje sin2 cos2x+sin2=1 L=P
6 gru 16:39
elpe: cosx+ tg2cosx
cosx+ sin2/cos2 cosx
cosx+ sin2/cos
cos2/cos+ sin2/cos wspólny mianownik potrzeby do dodania ułamków co daje licznik 1
tryg
1/cos
6 gru 16:44
bezradny :((: dzięuję bardzo.. z 2 sobie poradziłem .. jeszcze prosiłbym o podpoeidz w 3
6 gru 16:57
AC:
Wyłącz przed nawias cosx.
6 gru 17:31