matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne
johny:
sinx =−sin2x
6 gru 15:29
Święty:
sinx+sin2x=0 x∊R sinx+2sinxcosx=0 sinx(1+2cosx)=0
1
sinx=0 ⋁ cosx=−
2
Dalej chyba dasz radę.
6 gru 15:34
johny:
dzięki Święty
6 gru 15:36