aa
Ghul: proszę o pomoc ,w ogóle nie rozumiem tych zadań ,a są mi bardzo potrzebne
1.Rzucamy dwoma sześciennymi kostkami, jakie jest prawdopodobieństwo wyrzucenia sumy oczek
większej od 8 ale mniejszej od 12
2 ZAD
a)4chłopaków i 3 dziewczyny idą do kina, an ile sposobów mogą usiąść tak, aby d siedziały obok
siebie a chłopcy wszystko jedno
b) na ile sposobów mogą usiaść, na przemian d i ch
3ZAD
Było w sklepie 30 śrub, w tym 6 wadliwych, jakie jest prawdopodobienstwo, że klient kupując 2
śruby, kupi przynajmniej 1 wadliwą
6 gru 14:42
Święty:
2)
a) 2*3!*4!
b) 3!*4!
3) 6−liczba wadliwych srubek
24−liczba dobrych srubek
...
6 gru 15:02
Ghul: nie rozumiem tych zapisów w nawiasach (?), nie było mnie w szkole 2 tyg pewnie coś mnie ominęło
6 gru 15:05
Święty: Nie pewnie, tylko na pewno

Zapraszam:
i20
6 gru 15:07
Ghul: a 1 zadanie?
6 gru 15:20
Święty: A=[ (4,5),(4,6),(5,4),(5,6),(6,5),(3,6),(6,3),(5,5),(6,4) ]
|A|=9
|Ω|=6*6=36
6 gru 15:24
Ghul: poddaje sie nie umiem zrobić tamtych ,2 zadanie moglbym rozrysowac sobie ale pewnie jest jakis
ustalony sposob rozwiazywania i dostalbym 0 pkt
6 gru 16:42
Ghul: :(
6 gru 16:56