matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij
pliiis:
Nie xśrednie oznacza średnią arytmetyczną liczb x1,x2,x3...xn . Udownodnij, że: n ∑ =(xi−xśrednie)=0 i=1
6 gru 12:07
sushi_ gg6397228:
to rozpisz ten wzor, nie uzywajac znaku ∑
6 gru 12:21