całka podwójna
gwiazda: | | π | |
∫∫(4y2*sinxy2dx)dy ograniczony liniami x=0 y=√ |
| y=x |
| | 2 | |
| | π | | π | |
0≤x≤√ |
| √ |
| ≤y≤x i mam pytanie bo taką całkę przez cześci i wtedy x traktuje jak |
| | 2 | | 2 | |
stala?
6 gru 10:29
sushi_ gg6397228:
tak
6 gru 10:31
gwiazda: dzięki , ale znowu chyba odpowiedzi beda złe w ksiązce
6 gru 10:44
sushi_ gg6397228:
nie liczylem
zadalas pytanie o liczenie calki po y a x traktowac jaka stała
6 gru 11:05
gwiazda: Nie chce abyś liczył policzę sobie nie ma problemu wiem jak ,tylko upewniałam się czy dobrze
myślę z tym x
6 gru 11:13