.
xXx: | | n | |
limn→∞ |
| , ma ktos pomysl na taka granice? |
| | 2n | |
5 gru 23:11
sushi_ gg6397228:
policz raz pochodna de Hospitalem
5 gru 23:14
xXx: mozna uzywac tego twierdzenia jesli chodzi o ciagi?
5 gru 23:22
Basia: nie można
nie jest różniczkowalna w żadnym p−cie swojej dzidziny
ale można sobie pomóc licząc de Hospitalem
potem wiadomo do czego dążyć i co udowodnić
5 gru 23:24
sushi_ gg6397228:
| | an+1 | |
to liczysz tradycyjnie |
| =.... jak dla szeregu |
| | an | |
nigdzie nie jest podane w tresci zadania, ze to ciag; wiec taka dostales/ as odpowiedz
5 gru 23:26
Godzio:
Mamy taką własność:
| | an + 1 | |
Jeśli an > 0 i limn→∞ |
| = g, gdzie g < 1, to limn→∞an = 0 |
| | an | |
5 gru 23:50