dziedzina funckji
dasdasdsadasad: da ktoś rade?
f(x,y) = ln(y − x2 + 2x) + √2x−y
naszkicowac dziedzine funckji !
5 gru 22:02
sushi_ gg6397228:
co zaproponujesz−−> bo to sa standardowe funkcje logarytm i pierwiastek
5 gru 22:20
dasdasdsadasad: Które z tych dziedzin sa zbiorami otwartymi a ktore domknietymi.Wyznaczyc ich brzegi !
i zeby nie zakladac nowego tematu
2 . Wyznacz punkty krytyczne funckji f(x,y) = x2 + 2xy + 2y2 +4x − 6y
5 gru 22:31
dasdasdsadasad: 3.
wyznacz pochodne kierunkowe funkcji f w punkcie (Xo,Yo) w kierunku wektora (u)
f(x,y) = 4−x2−y2 (Xo,Yo) =(1,2) u = [3,4]
5 gru 23:05