α | α | |||
sinα= 2sin | *cos | |||
2 | 2 |
α | α | |||
cosα= cos2 | − sin2 | |||
2 | 2 |
α | α | |||
sin2 | +cos2 | =1 | ||
2 | 2 |
α | α | α | α | α | ||||||
1−cosα= sin2 | +cos2 | −cos2 | +sin2 | = 2sin2 | ||||||
2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
| α | ||||||||||||||||||
P= | = ......... = tg | ||||||||||||||||||
| 2 |
α | α | |||
np: sin4α= 2sin2α*cos2α sinα= 2 sin | *cos | |||
2 | 2 |
α | α | |||
np: cos6α= cos23α−sin23α cosα= cos2 | − sin2 | |||
2 | 2 |
α | α | α | ||||
cos | = cos2 | − sin2 | ||||
2 | 4 | 4 |
α | ||
1−cosα= 2sin2 | −−−−− to Ci wykazałam | |
2 |
α | ||
i 1+cosα= 2cos2 | −−− możesz go sobie wyprowadzić | |
2 |
α | 1−cosα | sinα | ||||
tg | = | = | ||||
2 | sinα | 1+cosα |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |