matma
sznureczek:
Zad.5 wspólny mianownik dla wyrażeń a / ax−bx oraz b / ay−by to
Zad.6 Jakie wyrażenie równe jest sumie
a / x + b / y
Zad.8 Zbiorem rozwiązań nierówności −2(x−7)(3+x) ≤ 0 jest
bardzo naprawde bardzo prosze o pomoc
5 gru 21:10
tomasz: 5. (ax−bx)(ay−by)
8. (−2x+7)(3+x)≤0 x1 = 7/2 x2 = −3 x ∊ (−∞ ; −3) u (7/2 ; ∞)
5 gru 21:22
tomasz: 6. robimy wspólny mianownik dla wyrażeń, mamy ay+bx/xy
5 gru 21:23
tomasz: poprawka :8. (−2x+7)(3+x)≤0 x1 = 7/2 x2 = −3 x ∊ (−∞ ; −3> u <7/2 ; ∞)
5 gru 21:26