Mogłby ktos wykonac te zadania ?
Mariola: Rozwiąż nierówność
a) 3−I2−x I <2
b) I x+1 I>3
c) I −3−xI <1
5 gru 20:57
Nom: a) 3−I2−x I <2
3−2−x<2 ∧ 3−2−x>−2
1−x<2 ∧ 1−x>−2
−x<1∧ −x>−3
x>1 ∧i x<3
x należy do (1,3)
5 gru 21:43
Mariola: dzieki

a te dwa kolejna przykłady mozna te zpoprosic ?
5 gru 22:17
sushi_ gg6397228:
tylko ze to jest błedna odpowiedz
bo dla x= 100 nierownosc jest prawdziwa
5 gru 22:40
Eta:
|2−x|= |x−2|
|x−2|> 3−2 => x−2>1 lub x−2< −1
x >3 lub x < 1
x€ (−∞,1) U ( 3,∞)
c) |−3−x|= |−(x+3)|= |x+3|
|x+3|<1
dokończ .......
b)
|x+1| >3
dokończ .... link podał Ci użytkownik sushi
5 gru 22:56