matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tam oczywiście nie powinno bys tych kresek pomiędzy ułamkiem. Proszę pomóżcie. !
Nikita :
(
5
1
)*(
17
14
)+(
17
15
)*(
5
4
)
(
5
2
)*(
17
2
)+(
5
3
)*(
17
3
)
5 gru 20:29
M:
28 lut 11:30
Jolanta:
5*17
2*2
17*5
3*3
4
3*3
2
3
*
+
*
=
+
=
+
=
14
5*17
15*4
5*17
14
15*4
7
5*4
40
21
61
+
=
140
140
140
28 lut 11:59