BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!
BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!: Dwa boki trojkata maja dlugosc 12cm i 16 cm a suma wysokosci opuszczonych na te boki jest rowna
21cm.oblicz pole trojkata
5 gru 20:29
agniecha: x długość wysokości opuszczonej na bok 12cm
y długość wysokości opuszczonej na bok 16cm
5 gru 20:32
Ania: moglabym prosic o wytlumaczenie w calosci w raz z rozwiazaniem?!
5 gru 20:39
Eta:
| | 12*h1 | | 16*h2 | |
P= |
| = 6h1 P= |
| = 8h2 |
| | 2 | | 2 | |
rozwiąż układ
h
1+h
2=21
odp: P= 72 [j
2]
5 gru 20:40