.
przemek: Mogę prosić o pomoc?Czy to zad jest dobrze

a) 1
35−2
16=
85−
136=
16
5 gru 16:45
Basia:
85 − 136 to jest dobrze
dalej nie
musisz te ułamki sprowadzić do wspólnego mianownika
jest nim 5*6 = 30
5 gru 16:47
kasia: odejmujesz liczbę większą od mniejszej , wynik musi być ujemny
| 8 | | 13 | | 48 | | 65 | | 17 | |
| − |
| = |
| − |
| =− |
| |
| 5 | | 6 | | 30 | | 30 | | 30 | |
5 gru 16:49
Peter740: | | 48 | | 65 | | 17 | |
Powinno wyjść |
| − |
| = − |
| |
| | 30 | | 30 | | 30 | |
5 gru 16:50
przemek: Dziękuje za pomoc
5 gru 16:51