matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Ania:
a)
√
2
*8:4
1
1
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−= (2
5
)
2
*(
1
4
)
8
b) (x
5
)
7
*
1
x
1
3
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−=
√
x
6
*(x
3
)
4
5 gru 16:34
kasia:
√
2
*8
4
11
=
(2
5
)
2
*(
1
4
)
8
2
1
2
*2
3
(2
2
)
11
=
2
10
*(2
−2
)
8
2
7
2
2
22
=
2
10
*2
−16
2
7
2
−22+6
= 2
12
1
2
= 2
12
*
√
2
5 gru 17:05
krystek:
liczni 2
1/2
*2
3
*2
−22
=.. mianownik 2
10
*2
−16
= analogicznie b)
5 gru 17:06