matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZĘ O POMOC! PILNE
asiulaaa 1818:
1
3
A i B to zdarzenia przestrzeni Ω. P(A)=
oraz P(AuB)=
to (P(B\A)) JEST RÓWNE
2
5
5 gru 16:22
Aga:
Wydaje mi się, że brakuje jednej danej. P(B−A)=P(B)−P(A∩B) P(A∩B)=P(A)+P(B)−P(A∪B)
5 gru 16:27