matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zad1
Pati:
oblicz: a)IxI=7 b)Ix+6I=2 c)Ix−8I=0 d)I2x+3
1
2
I=1
5 gru 16:16
xyz:
a) |x|=7 x=7 lub x=−7 b) Ix+6I=2 x+6=2 lub x+6=−2 −> i trzeba rozwiązać normalnie
5 gru 16:18