Bardzo proszę o pomoc !!
Uczeń: Sprowadź do jak najprostszej postaci:
5 gru 15:48
bart: | a(c−d)+b(c−d) | | (a+b)(c−d) | | a+b | |
| = |
| = |
| |
| a(c−d)−b(c−d) | | (a−b)(c−d) | | a−b | |
5 gru 15:53
Uczeń: a 4a3 + 4b3a2 − ab + b2
5 gru 16:08
tn: | 4(a3+b3) | | (a+b)(a2−ab+b2) | |
| = |
| = a+b |
| a2−ab+b2 | | a2−ab+b2 | |
5 gru 16:14
Exo: kolega zgubił 4 na początku powinno wyjść 4(a+b)
5 gru 16:19
tn: ajc powinno wyjsc 4a + 4b
5 gru 16:19
tn: o tak
5 gru 16:19
Exo: To teraz ja. Rozwiąż równanie
| | 3x3 + 2 | | 6−5x | | x2 − 1 | | 2x − 3 | |
: |
| − |
| = |
| − |
| |
| | 2x3 + 3x2−2x−3 | | 2x2 +5x+3 | | 2x2 +x−3 | | x2−1 | |
5 gru 16:43