.
wolfik: dziwne zadanka z trygonometrii proszę o pomoc zupełnie nie wiem jak się za nie zabrać
1 Oblicz wartość funkcji trygonometrycznych kata ostrego α, wiedząc ze zachodzi podana
zależność
1
a sin2 α − cos2 α =
2
b tg α = 3ctg α
c 4 tg α − 3 sin2 α = 3 cos2 α
7
2 Oblicz wartość liczbowa wyrażenia, wiedząc, że sin α + cos α =
i jest katem ostrym
5
a sin α * cos α c sin4 α + cos4 α
b sin2 α − cos2 α d | sin α − cos α |
5 gru 15:26
ICSP: oj tam od razu dziwne xD
normalne.
W pierwszym dokładasz drugie równanie i masz już układ równań