matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozkładanie wielomianow
za Realem:
2x
4
+32 jak to rozłożyć ?
5 gru 13:52
Eta:
√
8
=2
√
2
2(x
4
+16)= 2[(x
2
+4)
2
−8x
2
] = 2(x
2
+4−2
√
2
*x)(x
2
+4+2
√
2
*x)= =2(x
2
+2
√
2
x+4)(x
2
−2
√
2
x+4)
5 gru 14:02