funkcja
paula: funkcja f(x) = x2 − 4x jest rosnąca w przedziale?
5 gru 13:38
sushi_ gg6397228:
a wiesz jak wyglada wykres tej funkcji
5 gru 13:40
paula: no nie
5 gru 13:42
sushi_ gg6397228:
czy to jest jakis
joke
5 gru 13:44
paula: nie
5 gru 13:45
krystek: | | −b | | −Δ | |
oblicz p= |
| i q= |
| ą to współrzędne wierzchołak zaznacz miejsca zerowe,={0;4}(w |
| | 2a | | 4a | |
tym przypadku zbędne) i możesz szkicować
5 gru 13:45
sushi_ gg6397228:
przeciez to jest f. kwadratowa −−> PARABOLA
5 gru 13:53
Jolka: ty 'sushi' coś tam ... nie każdy jest taki dobry jak ty skoro ktoś się pyta to znaczy że nie
wie

ty też nie urodziłeś sie z taką wiedzą od razu tylko ktoś musiał ci to pokazać
wytłumaczyć, nie kozaczy tylko wytłumacz jak wiesz ...
5 gru 13:59
sushi_ gg6397228:
to jest ktorys temat z f. kwadratowej−−−> wiec jak Ktos nie moze wiedziec, co to jest
5 gru 14:00
Jolka: paula narysuj sobie tą parabolke i wszystko stanie się jasne

zrób tabelkę i podstawiaj za i x i y wartość np: −2 ,0 ,2
5 gru 14:00
Jolka: nie chcesz pomagać to zamknij mordę nie odzywaj
5 gru 14:01
5 gru 14:04
krystek: Jolka z ostrożna ,napisane masz o13;45 co należy obliczyć( to nie jest f liniowa,aby tak
liczyć jak podałać)
5 gru 14:07