Rozwiąż równanie(nierówność)
Obca2105: Zad.1.
| | 3( x−11) | | 3( x+1) | | 2(2x−5) | |
a) |
| = |
| − |
| proszę o POMOC z wytłumaczeniem. |
| | 4 | | 5 | | 11 | |
b)2x − 5 > 3(x+3)
Zad.2 Wyznacz pozostałe wartości funkcji trygonometrycznych kąta alfa,jezeli:
a) cos alfa = u{
√3 {3}
5 gru 13:23
krystek: a)mnożysz obustronnie przez wspólny mianownik.
b) wymnóż i uporządkuj
| | √3 | | b | |
c)cosα= |
| cosα= |
| gdzie b −przyprostokątna przyl do kata α , c− |
| | 3 | | c | |
przeciwprostokątna .
narysuj Δprostokątny ,oblicz a z Tw. Pitagorasa i wyznacz wartości pozostałych dla kąta ostrego
α
5 gru 13:58
Obca2105: strasznie ciężkie to dla mnie

..może ktoś mi to podać na tacy ?!tzn.zrobić to za mnie

.Proszę
12 gru 13:25
12 gru 13:34
aa: | 3x−33 | | 3x+3 | | 4x−10 | |
| = |
| − |
| / *220 |
| 4 | | 5 | | 11 | |
55(3x−33)=44(3x+3)−20(4x−10) dalej juz łatwo
12 gru 13:38
aa: b
2x−5>3x+3
2x−3x>3+5
−x>8
x<−8
12 gru 13:38