momotonoczność ciągu i jego granica
Student: Witam wszystkich. Mam do zrobienia pewne zadanie i nie wiem jak się do tego zabrać. Proszę o
pomoc i z góry dziękuje.
Zadanie: Sprawdź monotoniczność ciągu i oblicz jego granicę:
5 gru 13:06
wik: granice
1) 1
2) 0
3) 1
4) 5
5) 1
6) 1
monotonicznosc sprawdzamy znakiem an+1 − an
5 gru 13:10
Student: A można prosić o napisanie obliczeń

Byłbym bardzo wdzięczny.
5 gru 13:20
krystek: | | n+1+1 | | n+1 | |
an+1−an= |
| − |
| =... |
| | n+1 | | n | |
5 gru 13:42
Student: Wiem jaki jest wzór. Tylko mam problemy z trudniejszymi przykładami jak np nr 6)
5 gru 13:46
krystek: Kłaniaja się działąnia na potęgach W liczniku masz
32(n+1)+1=...
a w mianowniku 9n+1=.. I albo podstawa 3 albo 9
5 gru 13:50