matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąz równania
małgosia:
1) −4x
2
+6x−1=0 2) x
2
−4x+7=0
5 gru 12:28
sushi_ gg6397228:
Δ, x
1
, x
2
5 gru 12:30
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
5 gru 12:30
stanislaw:
1) Δ = 20
−6−2
√
5
x
1
=
−8
−6+2
√
5
x
2
=
−8
5 gru 12:35
stanislaw:
2) Δ = −12 brak pierwiastków
5 gru 12:36