matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f. odwrotna
eli:
wyznacz funkcję odwrotną do f(x)=3x+6
5 gru 12:07
sushi_ gg6397228:
y= 3x+6 −−> wyznacz z tego "x" i bedzie juz f. odwrotna
5 gru 12:15
pomagacz:
f(x) = y = 3x + 6 tak przerabiasz, aby powstała: g(y) = x = ...
5 gru 12:19