pomocy
maja: Dany jest kwadrat o przeciwległych wierzchołkach A=(−6,2) B=(4,−4). wyznacz:
a) Długość boku tego kwadratu
b) Pole i obwód tego kwadratu
c) Promień okręgu wpisanego w ten kwadrat
d) Promień okręgu opisanego na tym kwadracie
5 gru 11:08
sushi_ gg6397228:
1. krok policz długosc odcinka AB= d (przekatna kwadratu)
2. krok d=a
√2 (a− bok kwadratu)
| | a | |
3, krok r= |
| (r− pormine kołko do srodka) |
| | 2 | |
| | d | |
4. krok R= |
| (R− promien kolka na zewnatrz) |
| | 2 | |
5 gru 11:38
maja: DZIĘKI
5 gru 11:39