Logarytmy - niepewność
Abrakadabra: Udowodnij, że
log
622 + log
62 3+ 2log
62*log
63=1
(a+b)
2 = a
2+b
2+2ab
2log
62*log
63=? , musi wyjść 2 tylko dlaczego?
4 gru 21:59
rumpek:
log622 + 2log62*log63 + log623 = 1
L = (log62 + log63)2 = (log6(2 * 3))2 = (log66)2 = 12= 1 = P
4 gru 22:02
Abrakadabra: Więc
2(log62*log63) = 2
z ciekawości.
4 gru 22:14
Abrakadabra: ?
4 gru 22:14
rumpek:
nie
4 gru 22:17
rumpek: Pamiętaj
logab + logac = loga(b * c)
4 gru 22:17
rumpek: nie ma w logarytmach log ... * log
4 gru 22:18
Abrakadabra: spoko

tez sie zastanawialem
4 gru 22:23