matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
p.:
4
3
* (2
√
2
)
3
= ?
4 gru 21:39
KoreX:
4
4
4
4
* (2
√
2
)
3
=
* 8(2
1/2
)
3
=
* 8(2
3/2
) =
* 8(
√
2
3
)
3
3
3
3
4
4
4
64
=
* 8(
√
8
) =
* 8(2
√
2
) =
* 16
√
2
=
√
2
3
3
3
3
4 gru 21:51