funkcje
Róża: narysuj wykres funkcji f(x)=(1−x)√x2+2x+1
a)ile rozwiązań ma równanie f(x)=m w zależności od wartości parametru m?
b)narysuj wykres funkcji g(m) przyporządkującej liczbie m liczbę rozwiązań tego równania.
4 gru 21:02
rumpek:
f(x) = (1 − x) *
√x2 + 2x + 1
f(x) = (1 − x) *
√(x +1)2
f(x) = (1 − x) * |x + 1|
1
o x + 1 ≥ 0
f(x) = (1 − x)(x + 1) = x + 1 − x
2 − x = −x
2 + 1
2
o x + 1 < 0
f(x) = (1 − x)(−x − 1) = ..
I rysujesz dla odpowiednich wartości 'x' pamiętając o właściwym ich dobieraniu

...
4 gru 21:05
mikus: f(x)=2x(x+1) −3
12 mar 13:22
mikus: pomóżcie mi... bardzo wazne trzeba narysowac wykres funkcji
12 mar 13:23