matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
aleksis:
Oblicz a,b oraz c jezeli wiesz, że: w(x)=−
1
8
x
3
+ax
2
+bx+c W(0)=−1 W(2)=4 W(4)=−5
4 gru 20:46
kachamacha:
podstaw pod x=0 i przyrównaj do −1 podstaw pod x=2 i przyrównaj do 4 podstaw pod x=4 i przyrównaj do −5
4 gru 23:40