rozwiąż równanie
HEL:P: 1+sin2x=cos2x
4 gru 20:34
ICSP: sin2x + cos2x + 2sinxcosx = cos2x − sin2x
2sin2x + 2sinxcosx = 0
sin(sinx+cosx) = 0
sinx = 0 v sinx + cosx = 0
odczytaj rozwiązania.
4 gru 20:37
HEL:P: no wyszło mi tak, ale (chyba) nie wiem jak rozwiązać to drugie koncowe równanie
4 gru 20:41
HEL:P: Jeszcze interesowały by mnie takie dwa równanka:
1) 2sin2x + 2sinx=2cosx +1
2) 2sin2x − sin22x = cos22x
4 gru 20:45
ICSP: sinx + cosx = 0
| | √2 | | √2 | |
√2( |
| sinx + |
| cosx) = 0 |
| | 2 | | 2 | |
proszę. Oto moja podpowiedz
4 gru 20:47
ICSP: W 1) na pewno jest dwójka przed sin2x ?
4 gru 20:51
HEL:P: Tak
4 gru 20:52
ICSP: To nie mam pomysłu...
4 gru 20:54
Eta:
1/ 4sinx*cosx+2sinx−2cosx−1=0
2sinx(2cosx+1) −(2cosx+1)=0
(2cosx−1)(2sinx−1)=0
dokończ.........
4 gru 20:55
Eta:
Hihi
ICSP
4 gru 20:57
ICSP: Eta pierwszy raz robisz ten przykład czy nie
4 gru 21:00
Eta:
2/ 2sin
2x = sin
22x+cos
22x
2sin
2x=1
| | √2 | | √2 | |
sinx= |
| v sinx= − |
| |
| | 2 | | 2 | |
dokończ ........
4 gru 21:00
HEL:P: rzeczywiscie, prosto

Dzięki!
4 gru 21:01
Eta:
1500 sto dziewięćsetny raz
4 gru 21:02
ICSP: Właśnie chyba doświadczenia mi brakuje
4 gru 21:03
Eta:
4 gru 21:03