Potegi
Abrakadabra: Licze i nie wychodzi :Z
oblicz rownanie
3
13 *x −4 *9
6 = 27
4 *(2x−5)
9
6=3
2*6= 3
12
27
4=3
3*4= 3
12
3
13*x−4*3
12=3
12(2x−5)
3
12(3x−4)=3
12(2x−5) /3
12(2x−5)
mnoze na krzyż, odejmuje x= 1
w odpowiedziach jest calkiem inaczej
4 gru 20:33
Abrakadabra: jeszcze
211 + 3*211 = ?
4 gru 20:59
...: 213
4 gru 21:01
Abrakadabra: pierwsze zadanie mozna wytlumaczyc?
4 gru 21:04
sushi_ gg6397228:
3x−4= 2x−5
dobrze przenies i policz to
4 gru 21:05
...: wychodzi mi −1 rozwiązanie takie jak twoje
Jaka jest odpowiedź?
4 gru 21:06
Abrakadabra: x= −11
4 gru 21:13
sushi_ gg6397228:
to weź podstaw za x=−11 do wyjsciowego i policz−−> zobaczysz jaka wyjdzie głupota
4 gru 21:17
Abrakadabra: to chyba druk sie pomylil bo tez juz mecze sie z tym troche
4 gru 21:21